woensdag 16 maart 2016

Ook Vueling laat Lelystad links liggen


Ook de budget carrier Vueling Airlines ziet geen heil in Lelystad Airport. De maatschappij ziet geen enkel voordeel en blijft gewoon op Schiphol, zo meldt CCO David García Blancas aan Up in the Sky.

Luchthaven Schiphol is al sinds 2011 een operationele basis van Vueling. Komende zomer vliegt de maatschappij vanuit Amsterdam naar 17 bestemmingen in Spanje, Portugal, Italië en Groot-Brittannië. 

Steeds meer zakelijke reizigers
Zakelijke reizigers worden een steeds belangrijkere doelgroep voor low-cost maatschappijen. Bij Vueling ligt dit percentage al op 40%. Ook EasyJet en Ryanair zetten vol in op de zakelijke reiziger, door tickets aan te bieden met meer service, flexibiliteit en beenruimte en door grote steden met elkaar te verbinden.

Low-cost airlines laten daarom de secundaire luchthavens rondom grote steden steeds vaker links liggen. Zo verruilde Ryanair onlangs de luchthaven van Malmö voor het grotere Kopenhagen Airport en wordt het aanbod vanaf Barcelona vergroot, ten koste van de secundaire luchthavens Reus en Girona. 

Vakantieluchthaven Lelystad
Een spookluchthaven zal Lelystad niet worden, want er zijn ook maatschappijen die wel hun interesse hebben uitgesproken. Transavia gaat mogelijk charter- en vakantievluchten uitvoeren vanaf de luchthaven. Ryanair liet vorig jaar weten dat het een scenario is dat er vanaf Schiphol zakelijke routes en vanaf Lelystad de meer toeristische routes worden uitgevoerd. Bestemmingen zonder zakelijke markt zoals de Canarische Eilanden, Griekse Eilanden en sommige Spaanse bestemmingen behoren tot de mogelijkheden. Vakantieaanbieders Arke en Corendon hebben zich in het verleden al negatief uitgesproken over Lelystad.

Lees ook: