zondag 10 april 2016

Bites & Flights airportrestaurant van formaat


"Een trekkracht voor de luchthaven en een gave uitdaging", zo beschrijft Renske Bos, eigenaar van Bos & Bos Catering, haar nieuwe pareltje op de luchthaven van Groningen. Niet alleen passagiers van de luchthaven zijn welkom, Bites & Flights richt zich op een veel groter publiek.

Het restaurant moet de aantrekkelijkheid van de luchthaven vergroten. Naast de passagiers zijn ook dagjesmensen, wandelaars en fietsers een belangrijke doelgroep. Met het uitzicht op het platform van de luchthaven is het de ideale plaats voor een pitstop. De locatie staat inmiddels op de lijst van geschikte congreslocaties in Groningen, opgesteld door het Groninger Congresbureau.


Een volledig nieuw restaurant, een nieuwe keuken, een opgeknapt terras en zalen voor feestjes, vergaderingen of congressen. "Een behoorlijke investering", volgens Renske Bos in een interview met de Groninger Gezinsbode. "Maar ik hoop dat de overheid, de provincie en de gemeente ook zeggen van ‘hé, het ziet er opeens heel anders uit’ en dat mensen die over Eelde vliegen denken: het ziet er zo leuk uit we kunnen daar wel wat gaan eten."

De Fly-in op 9 april was de generale repetitie voor Bites & Flights, waarbij piloten en meevliegers kennis konden maken met Groningen Airport en het restaurant. Aanstaande donderdag wordt het restaurant officieel geopend.

Het cateringbedrijf Bos & Bos exploiteert binnen Groningen en Drenthe inmiddels een behoorlijk aantal restaurants, waaronder de restaurants in het Groninger Museum, het Groninger Forum, het Drents Museum en Paviljoen Sterrebos.