donderdag 27 oktober 2016

Groningen Airport kan mogelijk profiteren van extensieve groeiplannen CityJet op Southend AirportDe luchthaven van Groningen kan mogelijk profiteren van een extreme groei op Southend Airport. De Ierse regionale maatschappij CityJet gaat waarschijnlijk 18 nieuwe routes openen op Southend Airport. De maatschappij stationeert daarvoor vier vliegtuigen op de luchthaven.

De aankondiging van CityJet is mogelijk een laatste stap in de fusieonderhandelingen tussen Stobart Air en CityJet. De Stobart Group is eigenaar van Southend Airport en hun eigen maatschappij Stobart Air voert al drie routes uit vanuit deze luchthaven, waaronder een dagelijkse vlucht naar Groningen.

De eerste Sukhoi Superjet van CityJet werd deze zomer geleverd

CityJet heeft plannen om de nieuwe Sukhoi Superjets die de komende tijd worden geleverd te baseren op Southend. De routes zouden deze zomer al kunnen starten. Wat de gevolgen zijn voor de Groningse route is nog onbekend, maar het zou kunnen betekenen dat CityJet verschillende overstapmogelijkheden gaat aanbieden op Southend Airport. Twee bestemmingen die worden genoemd zijn Dublin en Edinburgh.