zondag 30 oktober 2016

Ook Corendon zet in op Griekenland vanaf Eelde


Corendon breidt het aanbod op Groningen Airport Eelde komende zomer uit met Kos en Heraklion. Beide vluchten starten in april en worden in combinatie met Eindhoven eenmaal per week aangevlogen, blijkt uit het boekingssysteem van de airline. De vluchten worden uitgevoerd door Corendon Dutch Airlines, de Nederlandse tak van het Turkse Corendon.

PH-CDF van Corendon Dutch Airlines (Aviation Ams, Wikimedia Commons)

Vorige week liet ook TUI weten naar Heraklion te gaan vliegen vanaf Eelde. Naast TUI vliegt ook Transavia twee keer per week naar de hoofdstad van het Griekse eiland Kreta. Het aantal vluchten naar Heraklion vanaf Eelde komt daardoor uit op vijf per week.

Kos werd in het verleden altijd aangeboden door Transavia, maar in februari dit jaar werden deze vluchten geschrapt in verband met de vluchtelingenproblematiek op het eiland. Nu de problematiek weer onder controle lijkt te zijn, neemt het aantal boekingen naar de Griekse eilanden weer toe.

Naast Kos en Heraklion blijft Corendon ook naar Antalya vliegen vanaf Eelde. De frequentie gaat wel omlaag van twee vluchten naar een vlucht per week.