donderdag 14 april 2016

Ryanair gaat bij wijze van proef overstappen mogelijk maken


De low-cost maatschappij Ryanair gaat deze zomer de mogelijkheid bieden om op de luchthavens London Stansted en Barcelona El Prat over te stappen op andere Ryanair vluchten. Het is de eerste keer dat Ryanair deze service aanbiedt. Als de service succesvol blijkt, wil de maatschappij ook op andere basissen overstapmogelijkheden bieden.

De stap van Ryanair is verrassend, aangezien low-cost maatschappijen zich meestal niet bezig houden met overstappen. De frequenties van de vluchten zijn vaak te laag om vluchten op elkaar te laten aanslutien. Ryanair meent dat de basissen op Stansted en El Prat inmiddels zo groot zijn geworden, dat overstappen een logische vervolgstrategie is.


Voor passagiers betekent deze stap dat er veel meer reismogelijkheden komen. Voor reizigers vanaf Eindhoven Airport zijn er via Stansted Airport opeens veel meer bestemmingen te bereiken, waaronder veel luchthavens in Frankrijk, Ierland, Spanje en Scandinavië. Maar op welke bestemmingen Ryanair deze service aan gaat bieden is nog niet bekend.

De proef van Ryanair moet uitwijzen of de maatschappij in de toekomst ook kan fungeren als feeder airline voor andere maatschappijen, zoals Lufthansa, Aer Lingus of KLM-Air France. Ryanair is niet de eerste low-cost maatschappij die overstapmogelijkheden biedt, Vueling Airlines doet dit al jaren op haar basissen in Barcelona en Rome.

(Afbeelding: Wikimedia Commons, Adrian Pingstone)