donderdag 14 april 2016

JetLounge vestigt zich op Groningen Airport


De vliegtuigdealer JetLounge vestigt zich op Groningen Airport Eelde, dat heeft de luchthaven vanmiddag officieel bekend gemaakt op een persbijeenkomst. JetLounge is verantwoordelijk voor de verkoop van Eclipse-toestellen in Noordwest Europa. De al op de luchthaven opererende General Enterprises verzorgt het onderhoud van de toestellen, waardoor zich op de luchthaven een uniek Eclipse Centre vormt.

De chartermaatschappij Winged-Dutchman Aero Service, gevestigd op Groningen Airport Eelde, is sinds vandaag de eerste Europese commerciële operator van de aller nieuwste versie van Eclipse vliegtuigen: de Eclipse Jet 550. Dit vliegtuig wordt gestationeerd op Eelde. De keuze van de Eclipse Jet 550 staat in direct verband met de komst van het Eclipse Centre.


De Eclipse Jet 550 (de afbeelding is slechts een voorbeeld) wordt vandaag feestelijk ontvangen met een ereboog door de brandweer. De komst van het vliegtuig is gecombineerd met de bekendmaking van het Eclipse Centre op Eelde.

JetLounge heeft sinds november 2015 een overeenkomst met One Aviation, de bouwer van de toestellen, als vertegenwoordiger en verkoper van de Eclipse toestellen in Europa. Naast Eelde is er ook een JetLounge gevestigd in Schönhagen, 30 kilometer ten zuiden van Berlijn. Vanuit Eelde en Schönhagen wordt de gehele Noordwestelijke Europese markt bediend, waaronder de Benelux, Duitsland, Scandinavië, Oostenrijk en Zwitserland.

Op 18 november 2015 ontving de Eclipse 550 een type certificaat van de European Aviation Safety Agency, waarmee One Aviation toestemming kreeg om het toestel te verkopen op de Europese markt. Naast JetLounge wordt het toestel ook verkocht door Aeris Aviation op Guernsey.

(Afbeelding Eclipse: Robert Frola)