zondag 3 april 2016

Stobart en Cityjet spreken over fusie


De Ierse maatschappijen Stobart Air en CityJet verkennen de mogelijkheid om te gaan fuseren, dat meldt de Belfast Telegraph. De twee maatschappijen zijn grote spelers in de west Europese regionale luchtvaart, een fusie zou resulteren in één van de grootste regionale maatschappijen van Europa.


Stobart Air, dat onder andere korte vluchten uitvoert voor Aer Lingus, staat inmiddels een jaar te koop nadat de voornaamste aandeelhouder de betrokkenheid bij de maatschappij beëindigde. Het management van de maatschappij is van plan om samen met een onbekende investeringsmaatschappij een buyout bod te doen op de aandelen, maar tegelijkertijd is Stobart Group bezig met andere bieders om een fusie met CityJet mogelijk te maken.

Een management buyout zal zeer waarschijnlijk betekenen dat een fusie er niet komt, de situatie is daarom nog zeer onzeker.

In de Benelux is CityJet onder andere actief op Rotterdam en Antwerpen, waarvandaan meerdere keren per dag naar London City wordt gevlogen. Stobart Air vliegt onder de vlag van Flybe acht keer per week tussen Groningen en Londen Southend.

(Bron afbeelding: Wikimedia Commons, Maarten Visser)