dinsdag 28 april 2015

Egypte vanaf Groningen Airport Eelde

15:38 - Groningen Airport heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat er twee nieuwe bestemmingen zijn binnengehaald. Transavia gaat vanaf het komende winterseizoen naar Hurghada en Marsa Alam vliegen, beide in Egypte. Beide (bad)plaatsen liggen aan de rode zee en staan bekend om het goede weer in zowel de winter als zomer. Marsa Alam is erg in trek als duikbestemmingen, terwijl Hurghada bekend staat als cultuurbestemming. Hurghada is de derde stad van Egypte. Neckermann zal optreden als touroperator.

Update 15:56

Er wordt één keer per week gevlogen. De bestemmingen worden gecombineerd. Het toestel vertrekt iedere zondag vanaf Eelde rechtstreeks naar Egypte, eerst naar Marsa Alam en vliegt dan door naar Hurghada. Deze bestemmingen zijn nu mogelijk vanwege de baanverlenging.

Lanzarote

Reinoud Koot van Neckermann heeft aangegeven dat er veel vraag is naar Egypte vanuit noord-Nederland. De andere nieuwe bestemming Lanzarote is heel succesvol gebleken, Neckermann heeft daarom besloten deze bestemmingen toe te voegen aan het aanbod.