woensdag 21 oktober 2015

Mogelijk een nieuwe bestemming: Dalaman


De Turkse badplaats Dalaman aan de Turkse Zuid-Egeïsche kust keert mogelijk terug in het bestemmingenaanbod vanaf Groningen Airport. Transavia gaat vanaf april 2016 misschien één keer per week vliegen, op zaterdag. Hierdoor worden populaire badplaatsen zoals Marmaris en Içmeler weer bereikbaar vanuit Eelde. Vakanties naar Dalaman zijn inmiddels te boeken, onder andere bij Sunweb. Maar dat zegt volgens de luchthaven nog niets.

In 2013 besloot Transavia te stoppen met Dalaman vanwege het faillissement van Oad Reizen. Via deze reisorganisatie kwamen altijd veel boekingen binnen. Maar na twee zomerseizoenen van gemis, ziet Transavia nu mogelijk toch weer brood in de bestemming.

Verrassend
Dat Transavia misschien bereid is om een nieuwe bestemming toe te voegen vanaf Eelde is verrassend te noemen. Vorige week liet Transavia weten zich vooral op Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam te willen richten. Alle vluchten vanaf Maastricht worden zelfs geschrapt.

-- Update 16:00 -- 
Zoals te lezen in de reacties hieronder is er ook slechts nieuws. Transavia schrapt mogelijk Tenerife komende zomer. Of Tenerife een seizoensgebonden bestemming wordt is nog niet te zeggen. Het kan dus zijn dat er in de winter van 2016/2017 wel weer naar Tenerife gevlogen wordt.

Overigens is ook dit nog niet zeker. Transavia en de touroperators zijn nog volop in beraad over de bestemmingen vanaf Eelde voor komende zomer. Transavia laat weten dat medio november alles definitief is.