zaterdag 25 februari 2017

Lange stop in Kopenhagen? Bezoek de stad!


Vluchten vanuit Groningen Airport Eelde sluiten in veel gevallen perfect aan op de aansluitende vlucht. De vluchten naar populaire steden zoals Oslo, Stockholm, Göteborg, Stavanger, Warschau of Berlijn vertrekken allemaal binnen een uur. Ook trans-Atlantische bestemmingen zoals Boston, Tokyo en Washington sluiten goed aan. 

De mogelijkheden worden nog groter als je lange overstaptijden of een nacht in Kopenhagen geen bezwaar vindt. Zo sluit de vlucht uit Tokyo goed aan op de vlucht naar Eelde, maar op de heenreis heb je een wachttijd van 5 uur en 25 minuten. Genoeg tijd om de stad te ontdekken! 

Nyhavn
Bagage 
Heb je een reis geboekt op één ticket binnen het Star Alliance netwerk, dan wordt je bagage kosteloos bewaard op de luchthaven. Je hebt er geen enkel omkijken naar. Heb je een reis geboekt op twee verschillende tickets? Dan kun je gebruik maken van de Luggage Lockers op de luchthaven. Deze zijn te vinden in Parkeringshus 4 (P4). Voor een hele dag kost het 100 Deense Kronen (ongeveer €13). Houd er rekening mee dat je alleen kunt betalen met VISA of Mastercard. 

Vervoer naar Kopenhagen 
Elke vier minuten vertrekt er een metro vanaf de luchthaven om je vervolgens in 14 minuten naar het stadscentrum te brengen. Deze rit kost 42 Kronen. Handiger is om een dagkaart te kopen, deze kost 80 Kronen en is 24 uur geldig. 

4 tot 6 uur overstaptijd 
Dat wordt een kort tripje, maar genoeg tijd voor een korte sightseeing of terrasbezoek. Het is raadzaam om ten minste anderhalf uur van tevoren weer aanwezig te zijn op de luchthaven om je vervolgvlucht niet te missen. 

Genoeg tijd voor een rondvaart
Neem vanaf de luchthaven de metro en stap uit bij station Kongens Nytorv. Je bent nu meteen in hartje centrum en dichtbij een aantal highlights. In 5 minuten loop je naar het pittoreske Nyhavn (eerste afbeelding). Genoeg terrasjes om even van de stadse drukte te genieten. Loop vervolgens de grote winkelstraat Østergade in en ga bij Højde plats links, richting het Christiansborg Slot, het parlementspaleis van de stad. Als je nog tijd over hebt kun je vanaf hier naar het metrostation Nørreport lopen, vanwaar je de metro neemt terug naar de luchthaven. Deze wandeling brengt je dwars door het centrum van de stad. 

6 tot 12 uur overstaptijd 
Genoeg tijd om ook de wat verder gelegen highlights mee te pakken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Tivoli park, het Rosenborg Slot of zeg gedag tegen de beroemde Kleine Zeemeermin.

Copenhagen is een makkelijke en overzichtelijk luchthaven
Voor een overzicht van aansluitende vluchten kun je gebruik maken van het overzicht dat Airportnieuws heeft gemaakt. Als je bereid bent om een nacht door te brengen in Kopenhagen worden de mogelijkheden nog groter, vanaf Eelde vertrekken voor je vakantie naar New York of Toronto behoort dan ook tot de mogelijkheden.