maandag 16 februari 2015

Nieuwe route naar Barcelona? Eelde weet van niets.

16 februari 2015 - 08:59

Gisteravond bracht Airportnieuws het nieuws dat Vueling terugkeert op Groningen Airport naar buiten. Een lijndienst naar Barcelona, startend op 27 juni 2015, zo meldt de Spaanse low-cost carrier. Deze informatie is gebaseerd op informatie op de website van Vueling en een bevestiging van het webcare team op Twitter. Het webcare team bevestigde letterlijk aan een klant (in het Catalaans) dat de lijndienst van start gaat op 27 juni.
Reden genoeg voor RTV Drenthe en RTV Noord om hier verder in te duiken, en wat blijkt? De directie van Groningen Airport Eelde weet van niets. 'Een dom foutje van Vueling', zo meldt de luchthaven. Maar hoe is het mogelijk dat Groningen opeens verschijnt in het boekingssysteem van Vueling? Waarschijnlijk zullen we het nooit te weten komen... Of komt er alsnog een verrassing aan? Wordt vervolgd.


 
Update 09:43, Groningen Airport heeft nu ook aan mij laten weten dat dit inderdaad niet klopt. Van mijn kant excuses dat ik meteen zo groots gemeld heb dat er een nieuwe lijndienst komt, zonder eerst bevestiging te vragen bij de luchthaven. Ik probeer er nog achter te komen waarom Groningen verschijnt (momenteel nog steeds) in het bestemmingenoverzicht van Vueling.

Update 25 juni 2015, het blijkt te gaan om een chartervlucht. Deze vlucht is per ongeluk in het boekingssysteem van Vueling terecht gekomen.