dinsdag 16 juni 2015

'Noorderlingen opvallend vaak naar Canarische Eilanden'Uit een onderzoek van de website Prijsvrij.nl blijkt dat Noorderlingen opvallend vaak naar de Canarische Eilanden reizen, in vergelijking met andere Nederlanders. Zowel in Drenthe als in Groningen staat de Canarische Eilanden op plek één. Turkije staat op plek twee van meest populaire bestemmingen.

In Drenthe is dit jaar bij ruim een kwart van de vakanties de Canarische Eilanden de bestemming. In Groningen ligt dat percentage zelfs nog hoger, ongeveer 31% van de vakanties. In de overige provincies ligt dit getal rond de 18%. Dat er veel vraag is naar de Canarische Eilanden vanuit het noorden van Nederland, bevestigt het bestemmingenaanbod van Groningen Airport. Drie eilanden worden aangevlogen vanuit Eelde. Het kan ook zijn dat Noorderlingen hun vakantieplannen aanpassen aan het aanbod van Eelde. In dat opzicht is het niet gek dat Turkije, Griekenland en de Canarische Eilanden zo goed scoren en Egypte en het Spaanse vasteland relatief laag.

Volgens de Telegraaf reizen Groningers en Friezen bovengemiddeld vaak naar Kroatië en Portugal. Kroatië is opvallend, want vanuit Groningen Airport wordt die bestemming niet aangeboden.

Bij de gemiddelde besteding per persoon staat Groningen dit jaar met €580,05 op plek twee, alleen Limburgers geven meer geld uit aan vakantie. Dat is overigens een forse stijging, want vorig jaar stond Groningen nog laatste met slechts €530,86 per persoon. Drenthe staat op de vijfde plek, gemiddeld €570,86, dat is een paar Euro minder dan vorig jaar.

Meer cijfers vind je hier: Reisstatistieken per provincie
Bron: telegraaf.nl