donderdag 31 maart 2016

Aanhoudingen na drugsvlucht vanuit Eelde en Drachten


Op een vliegveldje nabij de Zweedse stad Landskrona zijn woensdag drie personen aangehouden nadat er verboden middelen waren aangetroffen in een vliegtuigje, zo meldt de Zweedse krant Helsingborgs Dagblad. Twee verdachten waren eerder die dag met een Cessna vertrokken vanuit Eelde, een andere verdachte werd aangehouden omdat hij in een huurauto zat te wachten om de reis te vervolgen.

De verdachten vertrokken woensdagmorgen richting Eelde en waren na een ruime stop in Nederland rond 18:00 weer terug in Landskrona, zo blijkt uit data van Flightradar24. Volgens de luchthavenchef heeft de politie een tas gevonden ter grootte van een handbagage koffer. Er waren 30 politieagenten betrokken bij de actie.

Het vliegtuigje is in bezit van een vliegclub uit Värnamo. De vliegclub zegt het vliegtuigje verhuurd te hebben en dat zij verder niets te maken hebben met de zaak. De Cessna is in beslag genomen.

De radarbeelden doen vermoeden dat het toestel is geland op vliegveld Drachten. Maar die luchthaven was op dat moment nog gesloten.

Update
Volgens RTV Noord is het vliegtuigje nadat het een stop heeft gemaakt in Eelde doorgevlogen naar Drachten. Een woordvoerder van Groningen Airport laat weten dat het uitgesloten is dat er drugs aan boord van het vliegtuig zijn gesmokkeld op hun luchthaven. Het vliegtuigje heeft daar alleen een tankstop gemaakt. Tijdens de vlucht naar Drachten is de transponder uitgezet.


Beeld: Flightradar24