donderdag 23 oktober 2014

Nieuwe bestemming: Bodrum

23 oktober 2014 10:32

EELDE - Het Turkse Corendon Airlines gaat vanaf het zomerseizoen van 2015 vluchten uitvoeren naar Bodrum. Voor Corendon is dit de tweede bestemming vanaf Groningen Airport, naast Antalya.

De vluchten worden uitgevoerd op dinsdag en vrijdag, met op de heen- of terugweg een tussenstop op Eindhoven Airport. De eerste vlucht is op dinsdag 21 april en de laatste op vrijdag 30 oktober. Vluchten zijn inmiddels te boeken op de site van Corendon Airlines.

Goed nieuws
De nieuwe bestemming is goed nieuws voor de luchthaven dat de laatste tijd onder vuur ligt. Ryanair besloot onlangs om de vluchten naar Girona en Mallorca te staken vanwege capaciteitsproblemen. De nieuwe vlucht naar Bodrum is nu mogelijk vanwege de vorig jaar opgeleverde verlengde baan.

Op 1 november start ook de nieuwe vlucht van Transavia naar Lanzarote, waarvan de eerste drie vluchten zo goed als uitverkocht zijn. Tevens start het Hongaarse Wizzair vanaf 28 oktober met lijnvluchten naar Gdansk in Polen.

*Update 11:45:
De heenvlucht duurt 4 uur en 50 minuten en gaat via Eindhoven. De terugvlucht zal een uur korter duren, deze gaat rechtstreeks. De vlucht naar Antalya gaat op de heenvlucht via Maastricht en terug ook rechtstreeks.