donderdag 23 oktober 2014

Airline gezocht: €269.949 subsidie voor Groningen - Tenerife

23 oktober 2014 08:58

TENERIFE - Om het toerisme op de Canarische Eilanden te stimuleren heeft Turismo de Canarias een aantal nieuwe vliegroutes geselecteerd die in aanmerking komen voor subsidie vanuit een route ontwikkeling fonds. Het Canarische overheidsorgaan is hiervoor op zoek naar luchtvaartmaatschappijen om deze routes te gaan uitvoeren. Ieder eiland heeft een aantal voorkeursroutes aangeven, Tenerife koos onder andere voor Groningen Airport. Voor de route naar Groningen is een budget beschikbaar gesteld van bruto €269.949

Eisen
Luchtvaartmaatschappijen kunnen zich tot en met 14 november dit jaar inschrijven via een vragenformulier. Bij meerdere inschrijvingen kiest Turismo de Canarias binnen twee maanden de meest geschikte kandidaat op basis van een puntensysteem. Er worden een aantal eisen gesteld waar de luchtvaartmaatschappij aan moet voldoen, wil het in aanmerking komen voor de subsidie. Die belangrijkste eisen zijn hieronder opgesomd:

  • De lijnvlucht moet voor een minimum van twee achtereenvolgende jaren en iedere week van het jaar worden uitgevoerd.
  • Er moet minimaal twee keer per week heen en terug worden gevlogen, wat neer komt op 4 vluchten.
  • Jaarlijks moeten er minimaal 18.720 stoelen beschikbaar zijn op de aankomst luchthaven (Tenerife-Zuid). 
  • De vlucht moet non-stop worden uitgevoerd, tussenstops zijn niet toegestaan.
  • De vlucht moet te koop zijn op minstens één 'global distribution system' en op de website van een luchtvaartmaatschappij.
  • De luchtvaartmaatschappij moet een businessplan opstellen.

De route start bij voorkeur in weeknummer 10, de week van maandag 30 maart 2015. Luchtvaartmaatschappijen mogen hiervan afwijken, maar krijgen hierdoor wel minpunten bij de puntentelling.

Andere routes
Naast Groningen heeft Tenerife ook voor de bestemmingen Aalborg (Denemarken), Venetië (Italië) en New York (VS) de inschrijving geopend. Het kleine en onbekende eiland La Gomera is op zoek naar luchtvaartmaatschappijen die vluchten willen uitvoeren naar Frankfurt en Londen, voor La Gomera worden dit de eerste lijnvluchten naar het vasteland van Europa.

Transavia vliegt dit winterseizoen en komende zomer ook iedere vrijdag naar Tenerife vanaf Groningen, met een tussenstop op Eindhoven Airport. Of Transavia interesse heeft in deze aanbieding is niet bekend.