donderdag 15 december 2016

Ontdek Europa vanuit Groningen Airport


Vergeet Schiphol, citytrippen doen we voortaan via Groningen Airport! Door de lijndienst met Kopenhagen en alle doorverbindingen die daardoor mogelijk zijn geworden, zijn een groot aantal Europese steden opeens heel makkelijk bereikbaar vanuit onze achtertuin. Wat te denken van Stockholm, Newcastle of Praag? Binnen een paar uur bereikbaar vanuit onze regionale luchthaven, zonder al die drukte, treinstruggles en files richting Schiphol. Airportnieuws heeft een vijftal leuke bestemmingen voor je uitgezocht.


Stockholm


Totale reisduur: 03:00 -- 40 minuten overstaptijd in Kopenhagen
Stockholm is gebouwd op eilanden, niet zo gek dus dat deze stad het Venetië van het Noorden wordt genoemd. Bootbussen, bruggen en tunnels verbinden de eilanden met elkaar, een echte waterstad. Gamla Stan is het oudste gedeelte van de stad en ligt op het eiland Stadsholmen. De oude huizen in Duitse stijlen, Zuid-Europese kleuren en kasseienstraatjes geven de stad een warm karakter.


Vilnius


Totale reisduur: 03:15 -- 45 minuten overstaptijd in KopenhagenHet binnenland van Litouwen staat vooral in het teken van bos en bos en nog meer bos. De rivier de Neris, met aan de oevers het immense historische centrum van Vilnius, onderbreekt dit eentonige landschap. Vilnius huisvest het grootste barokstijl centrum van Europa. Een stad met allure en zeker niet ondergeschikt aan de bekendere Baltische zusjes Riga en Tallinn.Newcastle


Totale reisduur: 04:35 -- 100 minuten overstaptijd in Kopenhagen


Victoriaanse elegantie, stedelijk erfgoed, kunstzinnig en een geweldige concertzaal. Newcastle-upon-Tyne is het walhalla voor de cultuurliefhebber. De stad in het noordoosten van Engeland is bovendien dè uitgaansstad van het land. Nachtleven, muziek en kunst in combinatie met de compactheid en vriendelijkheid maakt de stad aantrekkelijk en gewild. Newcastle is ook de hoofdstad van de Geordie cultuur, bekend om de rijke historie, folkmuziek en dans.


Göteborg


Totale reisduur: 03:00 -- 60 minuten overstaptijd in KopenhagenDe tweede stad van Zweden, ongeveer even groot als Den Haag, ligt aan de westkust. Schattige vissersdorpjes en mooie rotskusten kenmerken de Zweedse westkust. Hanzestad Göteborg was ooit een belangrijke stad voor de Zweedse scheepsbouw en visserij. Er werd veel handel gedreven met de Hollanders, waardoor de stad af en toe Nederlands aan doet. Net als Groningen is Göteborg een echte studentenstad, meer dan 10% is student. Deze jonge, levendige en historische stad maakt op veel bezoekers een fraaiere indruk dan de hoofdstad Stockholm.


Praag


Totale reisduur: 04:30 -- 65 minuten overstaptijd in KopenhagenGoedkoop, nachtleven en bier. Drie woorden die vaak als eerste worden opgenoemd wanneer iemand vraagt om Praag te omschrijven. En het klopt ook wel een beetje, want het is er erg goedkoop. Maar Praag heeft nog veel meer te bieden dan alleen een bruisend nachtleven en spotgoedkoop bier. Bijvoorbeeld de prachtige historische binnenstad, de kathedraal, het kasteel en het Joods Museum. De rivier de Moldau meandert gemoedelijk door de stad. Vanwege de vele (oude) bruggen over de rivier, wordt Praag ook wel de bruggenstad van Europa genoemd.


Vliegtickets naar deze bestemmingen zijn te boeken via flysas.nl of je reisbureau.


Nog niet genoeg inspiratie opgedaan of meer bestemmingen ontdekken vanaf Groningen Airport? Bekijk ook eens de lijst met Europese aansluitingen, die is hier te vinden: LIJST

Lees ook:
Alle vluchttijden zijn gebaseerd op de heenvlucht en terugvlucht op weekdagen. Voor Stockholm geldt dat de overstap op de terugvlucht 35 minuten langer duurt, voor Vilnius 15 minuten en voor Praag 115 minuten.
Foto Vilnius: Diliff