maandag 18 april 2016

TACV ook deze zomer naar Kaapverdië vanaf Rotterdam


TACV Cabo Verde Airlines, de flagcarrier van Kaapverdië, vliegt ook deze zomer wekelijks vanaf Rotterdam Airport naar de eilandengroep Kaapverdië voor de westkust van Afrika. De vluchten starten in juni. TACV voert de vluchten uit met haar enige Boeing 757, een toestel met plaats voor 210 passagiers.


Cabo Verde Airlines begon vorige zomer met de vluchten vanaf Rotterdam. Ook in januari en februari werden er wekelijks vluchten uitgevoerd. Vanwege de renovatie van het platform worden de vluchten momenteel vanaf Amsterdam uitgevoerd. In Nederland wonen circa 20 duizend Kaapverdianen, waarvan het overgrote deel woont en werkt rond Rotterdam. De vluchten zijn daarom hoofdzakelijk bedoeld voor etnisch verkeer vanuit de regio.

Rotterdam Airport is nog steeds de enige regionale luchthaven van Nederland met een intercontinentale vlucht in het aanbod. De vliegtijd naar Kaapverdië bedraagt ongeveer 6 uur. Vorige zomer werd er een tussenstop gemaakt in Parijs. Of dat ook dit jaar het geval is, is nog niet bekend.

Naast TACV voert ook Turkish Airlines etnische vluchten uit vanaf Rotterdam. Deze zomer worden er dagelijks vluchten uitgevoerd naar Kayseri en Konya. De vlucht naar Kayseri vertrekt om 22:15 uit Rotterdam en komt rond 03:15 aan in Kayseri, de vlucht naar Konya vertrekt een kwartier later. De vluchten worden uitgevoerd door Turkish Airlines, maar de ticketverkoop gaat via de website van Corendon.

(Afbeelding: Travel Aficionado)