zondag 17 april 2016

Living Lab Groningen Airport Eelde groeit


Het Living Lab Groningen Airport Eelde is met 60 deelnemende studenten een succes. Het Living Lab is vorig jaar van start gegaan, met 20 studenten vorig jaar is dat aantal nu al verdrievoudigd. "En er sluiten zich steeds meer bedrijven en organisaties aan", volgens kwartiermaker Philip Broeksma.

Living Lab is een gezamenlijk initiatief van de provincie Drenthe, gemeente Tynaarlo en de Hanzehogeschool Groningen en is voor studenten een mooie uitdaging om onderzoekervaring op te doen. In de proeftuin worden onder andere de gang van zaken rondom het parkeren, de mogelijkheden voor een grootschalig zonnepanelenpark op het luchthaventerrein en de logistieke hub op het terrein van Flora Holland Eelde onderzocht.

Er wordt ook daadwerkelijk wat gedaan met de aanbevelingen van de studenten. Zo wordt naar aanleiding van een eerder onderzoek van studenten Bouwkunde en Architectuur het gebouw van de voormalige Rijksluchtvaartschool opgeknapt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het Living Lab zelf in het gebouw wordt gevestigd.

(Afbeelding: Wikimedia Commons, Wutsje)