zondag 24 april 2016

Eén maand na de aanslag: Jetairfly maakt de balans op


Nu de aanslagen op Brussels Airport een maand geleden zijn gebeurt, maakt de Belgische maatschappij Jetairfly de balans op. De maatschappij moest vanwege de sluiting van Brussels Airport en de beperkte capaciteit die volgde veel vluchten laten landen en vertrekken vanaf de regionale luchthavens. Jetairfly koos er voor om de meeste vluchten te laten uitwijken naar Oostende Airport, waaronder de intercontinentale vluchten naar bestemmingen zoals Miami, Mexico en Cuba.


De omleidingen resulteerden in 620 extra vluchten voor de luchthaven van Oostende, wat neer komt op 91.700 extra passagiers. Grote aantallen van die extra passagiers werden met 975 busritten vanuit Brussel naar Oostende gebracht. Om dit allemaal in goede banen te leiden zijn er naast de gewone werknemers van Jetairfly nog eens 300 vrijwilligers ingezet. 

Sinds 11 april kan Jetairfly 75% van haar vluchten weer uitvoeren vanaf Brussel, de overige 25% wordt nog steeds vanaf Oostende uitgevoerd. Deze situatie blijft nog zeker tot het einde van april in stand. De maatschappij hoopt zo snel mogelijk weer alle capaciteit op Brussel te kunnen gebruiken.