woensdag 17 december 2014

Proef met autonome pendeldienst naar Transferium De Punt


In 2015 begint de proeftuin 'Living Lab Groningen Airport Eelde', een samenwerking van de Hanze Hogeschool, Provincie Drenthe en de luchthaven rondom Groningen Airport Eelde. In deze proeftuin worden ideeën binnen thema's als energie, vastgoed en duurzaamheid onderzocht en beproefd.

Transferium De Punt
Of Transferium De Punt er daadwerkelijk gaat komen is verre van zeker. De planning gaat er nog steeds vanuit dat het Transferium vóór de startdatum van Aanpak Ring Zuid gereed is. Transferium De Punt zal ook gebruikt worden als parkeerplaats voor passagiers van de luchthaven. Er wordt nu al nagedacht over de mogelijkheden voor transport tussen het Transferium en de luchthaven.

Eén van de ideeën die binnenkort wordt beproefd in de proeftuin is een autonome pendeldienst tussen het Transferium en de luchthaven. Een vierdejaars student Human Technology maakte een programma van eisen om zo'n pendeldienst op te zetten. Busjes die heen en weer rijden zonder bestuurder, volledig geautomatiseerd. 'Het voertuig rijdt weg als je op een knop drukt.'

Meer informatie: PL.Hanze nummer 34 (2014)