dinsdag 22 november 2016

Zakelijk Noord-Nederland zet zich in voor Groningen Airport Eelde


In september presenteerde GAE de nieuwe hub-verbinding met Kopenhagen. Nooit eerder was de wereld zo eenvoudig bereikbaar voor gebruikers van de Noordelijke luchthaven. Met de nieuwe hub-verbinding krijgt Eelde er een grote groep nieuwe frequente passagiers bij: de zakelijke reiziger. De korte inchecktijden, het eenvoudig en goedkoop parkeren en de korte deur-tot-deur reistijd zijn een verrijking voor de zakelijke reiziger.

Businessclub GRQ
De hub-verbinding bleef dan ook niet onopgemerkt bij het bedrijfsleven, dat zich verenigde in de nieuwe businessclub GRQ. Deze businessclub heeft als doel om ervoor te zorgen dat de Groningse luchthaven sterk verankerd blijft in de noordelijke regio. 


Voys gaat GAE praktische hulp bieden
Het Groningse Voys heeft zich aangesloten bij GRQ en laat het niet alleen bij een lidmaatschap. Voys heeft zo’n tien jaar ervaring met het gevonden worden door ondernemend Nederland en gaat GAE praktische hulp bieden, door in januari een meerdaagse marketing hackaton te organiseren. Tijdens de hackathon bedenkt het marketingteam van de zakelijke telecomaanbieder samen met GAE en businessclub GRQ concrete, nieuwe en innovatieve manieren om GAE in de mindset van de ondernemende reiziger te krijgen.

Toegangspoort van het noorden
De initiatieven van noordelijke ondernemers, de overduidelijke uitslag van de enquête van de aandeelhouders en het ontstaan van businessclub GRQ geven aan dat het noordelijke bedrijfsleven een duidelijk economisch belang heeft in een internationale toegangspoort in het noorden van Nederland en hier ook een bijdrage aan wil leveren welke op diverse manieren ingevuld kan worden. De Provinciale Staten van Drenthe en Groningen en de gemeenteraden van Groningen, Assen en Tynaarlo beslissen in de komende weken over de toekomst van Groningen Airport Eelde.