zondag 6 november 2016

Sun-Air wil route Bremen-Kopenhagen overnemen


Sun-Air, dat onlangs een basis opende op Bremen Airport, is van plan om de route naar Kopenhagen over te nemen van SAS. Sun-Air, een franchisepartner van Britsh Airways, denkt met de Dornier 328 het perfecte toestel te hebben voor deze route.

SAS vloog lange tijd twee keer per dag tussen Kopenhagen en Bremen. Met ingang van de winterdienstregeling werd de frequentie terug gebracht naar vijf keer per week. Onlangs kondigde SAS aan zelfs helemaal te stoppen met de route. SAS vloog deze route met een ATR72 60-zitter, de toestellen van Sun-Air hebben plaats voor 32 passagiers.

Dornier 328 van Sun-Air (Wikimedia Commons)
Sun-Air opende deze week een basis op Bremen Airport met routes naar London-City en Manchester.  "We overwegen serieus om de route tussen Bremen en Kopenhagen over te nemen. We beseften pas kort geleden dat SAS de route zou schrappen. Maar we hebben deze week al twee nieuwe routes geopend, dus laten we niet te overhaast beslissen," aldus CEO Niels Sundberg in het Deense Check-in.dk

Het overnemen van de route zou een derde toestel vereisen in Bremen. Volgens Sundberg is dit geen probleem binnen de huidige vloot van Sun-Air.