woensdag 7 september 2016

Örebro zet in op Nederlandse toeristen


De Zweedse provincie Örebro ziet veel potentie voor het inkomend Nederlands toerisme nu Nordica vluchten aanbiedt tussen Groningen en Örebro, via Kopenhagen. "De uitgestrekte Zweedse natuur is precies wat Nederlanders zoeken in Zweden. Daarom is het positief dat we nu een snelle verbinding kunnen aanbieden voor deze doelgroep. Dit biedt heel veel nieuwe mogelijkheden," aldus toerismestrateeg Björn Fransson.

Snelle verbinding
Zes dagen per week verbindt Nordica Groningen Airport met Kopenhagen. Aansluitend wordt er met hetzelfde vliegtuig gevlogen naar Örebro, waardoor er een betrouwbare en snelle verbinding ontstaat tussen Groningen en de Zweedse stad. "Door de nieuwe verbinding kunnen we mooie reizen aanbieden voor Nederlanders naar onze regio, om zo het inkomende verkeer te vergroten. De samenwerking met Örebrokampaniet (het marketingbureau van de stad) en andere belanghebbenden is inmiddels gestart," zegt Micheal Smedberg, CEO van Örebro Airport.

Hollandse kolonie
In de omgeving van Örebro, en vooral in de aangrenzende provincies Dalarna en Värmland, zijn veel Nederlanders woonachtig. Alleen al in de provincie Värmland wonen er naar schatting 800 Nederlanders, waarvan veel uit het noorden van Nederland komen. Nog eens velen hebben er een vakantiehuis. In het Värmlandse dorpje Munkfors wonen zelfs zoveel Nederlanders, dat de lokale bevolking het soms de 'Hollandse kolonie' noemt.