maandag 5 september 2016

Ticket Groningen-Kopenhagen tientallen euro's goedkoper


De prijzen voor een vliegticket van en naar Kopenhagen met Nordica vanuit Groningen Airport Eelde zijn tientallen euro's gezakt ten opzichte van de prijzen net na de bekendmaking. De standaardprijs voor een retourvlucht naar Kopenhagen is nu €128,66. Voorheen was dit nog €193,41. De vluchten worden daardoor veel aantrekkelijker voor toeristen, waaronder dagjesmensen.


Prijsvergelijking
Voor reizigers is de vlucht nu nog gunstiger. Uit een prijsvergelijking van Airportnieuws bleek dat zelfs met de oude (hogere) prijs de vlucht veel gunstiger uitvalt ten opzichte van vliegen via Bremen of Amsterdam.

De aansluitende vluchten naar bijvoorbeeld Stockholm, Oslo of Tokyo zijn inmiddels te boeken op Amadeus en bij reisbureau's, maar nog niet op de website van Scandinavian Airlines. Volgens de luchthaven wordt er momenteel hard gewerkt om ook dit mogelijk te maken, zodat de vluchten toegankelijk worden voor een groter publiek.

Promotie
Ondertussen is de promotie voor de nieuwe lijndienst in volle gang. Onder andere prijsvragen, het bloemencorso in Eelde, verstopte koekblikken en reclamezuilen worden gebruikt om de lijndienst te promoten in de regio. Over precies twee weken, op maandag 19 september, wordt de eerste vlucht uit Kopenhagen feestelijk onthaald op Groningen Airport Eelde.