vrijdag 13 mei 2016

VLM vraagt uitstel van betaling aan


De Vlaamse regionale luchtvaartmaatschappij VLM Airlines heeft uitstel van betaling aangevraagd voor een duur van zes maanden. De maatschappij hoopt daarmee een faillissement te voorkomen. In een persbericht zegt VLM: "De gerechtelijke reorganisatie geeft de nodige ademruimte om vooral de historische leveranciersschulden af te kunnen lossen en het soepel verlopen van de dagelijkse operaties te kunnen garanderen." De vluchten gaan gewoon door.


Personeel
Het personeel is vanmorgen op de hoogte gebracht van het nieuws. Bij de maatschappij werken in totaal 160 mensen.

Verlies
De maatschappij heeft het niet makkelijk. Vorig jaar werd er 13 miljoen Euro aan verlies geboekt. Maar volgens ceo Davidson is er beterschap op komst. "Er zijn (in Duitsland) drie nieuwe routes geopend die nu al positief bijdragen aan het bedrijfsresultaat en verregaande besparingsmaatregelen werden ingevoerd", laat hij weten tegenover De Standaard.

Schuldeisers
Volgens de krant De Tijd zijn er behoorlijk veel schuldeisers die nog geld krijgen van de maatschappij. Zo staat er bij Antwerpen Airport, de homebase van VLM, nog een factuur open van ruim een ton. "Ze hadden me beloofd vorige week woensdag te betalen, maar dat is niet gebeurd", zegt Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport.

VLM vliegt vanuit Antwerpen met Fokker 50 toestellen naar Hamburg en Southampton. Daarnaast worden er vanuit Friedrichshafen, in het zuiden van Duitsland, drie binnenlandse routes aangeboden. De maatschappij voert ook een lijndienst uit tussen Waterford (Ierland) en Londen Luton.