zondag 15 mei 2016

Nieuwe uitvoerder voor vrachtlijn Maastricht - Coventry


De vrachtlijn naar Coventry (Engeland) vanaf Maastricht Airport wordt vanaf heden uitgevoerd door een andere maatschappij. Zimex Aviation uit Zwitserland neemt de lijn over van het Zweedse West-Atlantic. Zimex Aviation stationeert twee ATR72 toestellen op Maastricht.

De lijn tussen Coventry en Maastricht wordt uitgevoerd in opdracht van Bespoke Distribution Aviation (BDA). De Nederlandse tak van dit distributiebedrijf is gevestigd op Maastricht, waarvandaan er zes keer per week naar Coventry wordt gevlogen.


West-Atlantic heeft de lijn lange tijd uitgevoerd. De maatschappij is het resultaat van een fusie tussen het Zweedse West Air Group en het Britse Atlantic Airlines in 2011. Het bedrijf heeft in 2015 zes miljoen dollar verlies gedraaid. Wat de reden is van de breuk tussen West-Atlantic en BDA is niet bekend.

Zimex Aviation heeft onlangs twee ATR72 vrachttoestellen in ontvangst genomen (HB-ALL en HB-ALM). Beide toestellen zijn inmiddels gestationeerd op Maastricht Airport en de HB-ALM is voorzien van BDA stickers.

Afbeelding: Wikimedia Commons