maandag 16 mei 2016

Ryanair schrapt opnieuw bestemmingen vanaf Bremen Airport


Het wintervluchtplan van Ryanair ziet er magertjes uit voor City Airport Bremen. Van de 40 vluchten per week afgelopen winter, blijven er slechts 25 over. Veel bestemmingen worden geschrapt, waaronder: Dublin, Girona, Lissabon, Madrid, Manchester en Stockholm. Dat meldt WeserReport.

De bestemmingen Dublin en Manchester worden verplaatst naar Hamburg Airport. Barcelona, Madrid en Lissabon werden deze zomer ook al vanaf Hamburg aangeboden.


Ryanair is op expansiedrift in Duitsland, maar Bremen Airport profiteert daar allerminst van. De luchthaven wordt in de low-cost markt beconcurreerd door Hamburg. Ryanair is op Bremen Airport volledig afgesloten van de overige maatschappijen en maakt gebruik van eigen terminalfaciliteiten. Het is de vraag hoe lang dit nog houdbaar is: "Het zou mij niet verbazen als de volgende stap van Ryanair een sluiting van de basis inhoudt," stelt Stephan von Dellingshausen, kenner van de luchthaven, in WeserReport.

Bremen Airport ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Nederland en is daarom een populair alternatief onder Nederlanders uit de Noordelijke grensstreek. 

Afbeelding: Ryanair vertrekhal Bremen - Wikimedia Commons