donderdag 7 april 2016

Sun-Air opent nieuwe routes vanaf Humberside in samenwerking met Siemens


De Deense maatschappij Sun-Air, een franchise partner van British Airways, opent een nieuwe route tussen Humberside en de Deense steden Billund en Aalborg. De vluchten starten al op 17 april.

De nieuwe route wordt geopend in samenwerking met Siemens Wind Power en verbindt twee grote windenergie regio's met elkaar. De vluchten worden alleen op vrijdag en zondag uitgevoerd, aansluitend op de werktijden van de Siemens medewerkers. Sun-Air gaat er van uit dat er in de herfst in ieder geval één vlucht per week aan toe kan worden gevoegd, maar hoopt dat het er nog meer kunnen worden.


Het is niet de eerste keer dat Sun-Air routes opent in samenwerking met het regionale bedrijfsleven. Eerder al werden er routes geopend in samenwerking met Arla, Lego en Grundfos.

Vorige week werd bekend dat Sun-Air in gesprek is met Groningen Airport om een dagelijkse verbinding op te zetten tussen Groningen en Manchester. Opvallend detail is dat Siemens Wind Power bouwer en aandeelhouder is van het Geminipark in de Eemshaven. Siemens is de belangrijkste investeerder van de nieuwe helihaven in de Eemshaven. Of de activiteiten van Siemens in Groningen ook een rol spelen bij de onderhandelingen over de route naar Manchester, is niet bekend.

(Afbeelding: Wikimedia Commons, Simon Wedege Petersen)