woensdag 20 april 2016

Buelens: "Klachten over Antwerpen Airport worden politiek aangestuurd"


De topman van Egis, uitbater van Antwerpen en Oostende Airport, Marcel Buelens meent bewijs te hebben dat het overgrote deel van de klachten over Antwerpen Airport politiek zijn aangestuurd. Naar aanleiding van de berichtgeving dat het aantal klachten over de luchthaven in 2015 is 'geëxplodeerd' laat Buelens het volgende weten: "Wij kunnen aantonen dat de klachten worden aangestuurd door PVDA en Groen."


Kruistocht
Volgens Buelens is Groen een 'kruistocht' begonnen tegen de luchthaven. Ingrid Pira, leider van de lokale afdeling van Groen, is een campagne gestart om omwonenden van Antwerpen Airport te vragen naar hun ideeën voor een alternatieve invulling voor het terrein. Pira verwijst daarbij naar de meer dan 500 klachten die vorig jaar over de luchthaven binnenliepen. "Een jaar na de eerste commerciële vlucht is het aantal klachten geëxplodeerd. Een luchthaven hoort niet thuis in een woonwijk", zegt Pira in de Gazet van Antwerpen.

Groene nabestemming
Groen wil dat een groot deel van de zone die vrijkomt gebruikt wordt voor een groene nabestemming: "We willen dat een groot deel van de zone die vrijkomt wordt gebruikt voor de creatie van een nieuwe park- en recreatiezone." Maar ook innovatieve technologiebedrijven en hernieuwbare energie worden genoemd. Pira geeft Tempelhof in Berlijn en Fornebu in Oslo als voorbeelden. 

Tegenaanval
Buelens heeft geen goed woord over voor de acties van Groen en zegt zich voor te bereiden op een tegenaanval. "Regionale luchthavens hebben zeker hun toekomst in België", klinkt het.

(Afbeelding: Ad Meskens)