donderdag 23 april 2015

Lijndiensten vanaf Den Helder Airport in het verschiet

Bron: Wikimedia Commons
Een ingrijpend gerenoveerd platform en nieuwe belijning, Den Helder voldoet sinds vandaag weer helemaal aan alle moderne eisen van een luchthaven. Klaar voor de toekomst.

De luchthaven van Den Helder is met 40 tot 50 vluchten per dag één van de grootste off-shore helihavens van Europa. Maar Den Helder Airport wil de komende jaren nieuwe markten aantrekken. Lijnverbindingen, dat is wat ze in Den Helder nog niet hebben. Verbindingen met de andere grote off-shore luchthavens in Europa.

In 2012 vloog Loganair een lijndienst Den Helder - Norwich - Manchester, die dienst werd echter al na drie weken stopgezet vanwege een tekort aan passagiers. Maar dat was misschien te vroeg voor de luchthaven. Den Helder Airport is momenteel met verschillende geïnteresseerde aanbieders van lijndienstvluchten in gesprek. Lijn- en charterdiensten (maximumcapaciteit 30 personen) voor transport van onder andere offshore personeel uit binnen- en buitenland, waaronder een lijndienst naar het Britse Aberdeen en Esbjerg in Denemarken, liggen in het verschiet.

Den Helder is regelmatig in contact met Groningen Airport over samenwerking op routes. Het is niet uitgesloten dat er combinatievluchten komen, bijvoorbeeld Groningen - Den Helder - Aberdeen. De komende jaren zal blijken of Groningen Airport inderdaad een rol gaat spelen in de groei van Den Helder Airport.

Bekijk het persbericht van DH Airport hier.