woensdag 5 november 2014

Laatste vlucht van Ryanair

5 november 2014 08:20

EELDE - Vandaag vliegt Ryanair voor de laatste keer naar Eelde, na drie jaar verlaat de maatschappij de luchthaven. De herkomst van de laatste vlucht is Girona. Gisteren al was de laatste vlucht uit Palma de Mallorca. Ryanair vloog de laatste drie jaar naar verschillende bestemmingen vanaf Eelde, naast Girona en Mallorca werd er ook tijdelijk gevlogen naar Marseille en Milaan.

Het vertrek van Ryanair is een domper voor de luchthaven, het passagiersverlies wordt echter voor een groot deel goed gemaakt door de nieuwe bestemmingen Londen, Gdansk, Lanzarote en Bodrum. De reden van het vertrek is waarschijnlijk het tekort aan vliegtuigen. Ryanair opent binnenkort bases in Amsterdam, Keulen en Kopenhagen en heeft daar de vliegtuigen nodig. Ook op de luchthavens Maastricht en Münster neemt het aantal vluchten af. Ryanair ontvangt de komende jaren meer dan 100 nieuwe toestellen, mogelijk keert Ryanair weer terug naar Groningen als het tekort is opgelost.

Gran Canaria
Vandaag is voor de luchthaven niet alleen een dag van afscheid maar ook een dag voor een klein feestje. Transavia vliegt al jaar en dag naar Gran Canaria, maar altijd met tussenstop op een andere Nederlandse luchthaven. Vanaf vandaag gaat de woensdagvlucht non-stop naar het Spaanse eiland. Zo'n non-stop vlucht naar de Canarische Eilanden was voorheen, door de geringe lengte van de start- en landingsbaan, niet mogelijk. Doordat de vlucht nu rechtstreeks gaat wordt de reistijd met ruim een uur verkort en kunnen er meer passagiers vanaf Groningen vertrekken.