vrijdag 5 februari 2016

Nederlanders weren Turkije en Griekenland


Vluchtelingen in Griekenland (Wikimedia)
Zojuist heeft Transavia bevestigd dat de bestemming Kos vanaf Groningen Airport en Rotterdam Airport tijdelijk wordt opgeschort. De boekingen blijven achter vanwege de vluchtelingenproblematiek op het eiland. De kans dat er meer bestemmingen worden opgeschort is aanwezig, aangezien Nederlanders massaal Griekenland en Turkije weren het komende jaar.

Terrorisme in Turkije;
Vluchtelingenproblematiek in Griekenland
Turkije en Griekenland zijn steeds minder in trek bij de Nederlandse vakantiegangers. Voor Turkije ligt de oorzaak voornamelijk bij de angst voor aanslagen. De afgelopen jaren nam het aantal Nederlandse toeristen al af en ook voor de komende zomer wordt een daling verwacht

In Griekenland was het vorig jaar vooral de economische crisis in het land die zorgde voor minder toeristen. Dit jaar leidt het toerisme vooral onder de aanhoudende vluchtelingenstroom. Het CBS verwacht dat het aantal Nederlandse toeristen zal dalen met 15%. Landen als Italië, Spanje en Portugal profiteren.

Mening: Touroperators maken verkeerde keuzes
Vanaf Groningen Airport Eelde worden er twaalf zonbestemmingen aangeboden. Daarvan zijn er zeven in Griekenland of Turkije. De Touroperators maken onbegrijpelijke keuzes. Zo schrapt Transavia deze zomer de bestemming Tenerife en voegt het Dalaman in Turkije toe. De meest populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders zijn nog steeds niet bereikbaar vanuit de noordelijke luchthaven, zoals de Spaanse Costa's, de Italiaanse Rivièra, Costa Verde of Toscane. Onbegrijpelijk.

De ruimte die nu vrijkomt door niet meer vanaf Kos te vliegen kan worden ingezet op andere bestemmingen. Transavia kennende, gaat dat niet gebeuren.