zaterdag 10 oktober 2015

Kleine veranderingen in vluchtschema zomer 2016


Het winterseizoen is nog niet eens begonnen, maar wij kijken alvast vooruit naar het komende zomerseizoen. Er zijn nog geen nieuwe bestemmingen aangekondigd en alle bestemmingen van het afgelopen zomerseizoen blijven allemaal intact. Weinig nieuws onder de zon dus. Maar er treden wel enkele kleine wijzigingen op in het vluchtschema.

Heraklion
De vluchten naar Heraklion (Kreta) worden verplaatst naar maandag en vrijdag. Dat komt omdat Transavia heeft besloten niet langer te vliegen naar Maastricht Airport. De vluchten naar Heraklion zullen voortaan een tussenstop maken in Rotterdam.


Antalya
De wekelijkse vlucht naar Antalya met Transavia ging dit jaar ook via Maastricht. Volgende zomer gaat deze vlucht waarschijnlijk via Eindhoven, maar dat is nog niet bevestigd.

Londen
Stobart Air/Flybe heeft het vluchtschema voor komende zomer nog niet gepubliceerd. Vanaf eind oktober gaat de frequentie omhoog van 6 naar 8 keer per week. Hopelijk zet deze stijgende lijn door.

Nieuwe bestemmingen 
Er zijn nog geen nieuwe bestemmingen aangekondigd, maar er zijn wel potentiële kanshebbers. De luchthaven is nog steeds in gesprek met Danish Air Transport voor een lijnvlucht naar Kopenhagen en aansluitend een lijnvlucht naar Manchester. Daarnaast zijn er gesprekken met waarschijnlijk Lufthansa of BMI over een lijnvlucht naar München.