zaterdag 17 december 2016

"Investering in Kopenhagen Airport kan zorgen voor 17 nieuwe intercontinentale routes"


Vrijdag presenteerde Kopenhagen Airport grote uitbreidingsplannen van 20 miljard Deense kronen. De investering kan volgens de luchthaven zorgen voor 17 nieuwe intercontinentale verbindingen. Het plan genaamd "Expanding CPH" werd vrijdag gepresenteerd door CEO Thomas Woldbye en minister Mikkelsen.

De investering in de luchthaven van Kopenhagen is een vervolg op de groei van de afgelopen jaren. "Het aantal passagiers op onze luchthaven is de afgelopen jaren hard gegroeid. We verwachten dat deze groei doorzet en daarom is het noodzakelijk om te investeren. Kopenhagen Airport is nu al de belangrijkste hub van Scandinavië, ons doel is om deze positie verder te verstevigen en uiteindelijk 40 miljoen passagiers per jaar te verwerken," aldus Woldbye.


In de plannen verwacht de luchthaven concreet 17 nieuwe routes naar andere continenten en 9000 nieuwe banen. Om het nieuwe verkeer te kunnen verwerken verdubbeld de luchthaven de oppervlakte van de terminal en wordt het aantal vliegtuigopstelplaatsen verhoogd van 78 naar 128.

Bestemmingen die worden genoemd in de plannen zijn Vancouver, Seattle, Mexico City, Sao Paulo, Rio de Janeiro, Kaapstad, Johannesburg, Nairobi, Addis Abeba, Amman, Mumbai, New Delhi, Colombo, Kuala Lumpur, Ho Chi Minh City, Hong Kong en Seoul. "Veel van deze routes zullen worden uitgevoerd door Norwegian, de maatschappij noemt deze bestemmingen als onderdeel van de uitbreidingsplannen," zegt Woldbye.