dinsdag 4 oktober 2016

Small Planet Airlines neemt deel van chartervluchten Neckermann over


De charterluchtvaartmaatschappij Small Planet Airlines, met haar basis in Duitsland, gaat vluchten uitvoeren voor reisorganisatie Neckermann (Thomas Cook). Deze charterluchtvaartmaatschappij wordt al veelvuldig ingezet voor de Thomas Cook groep in onder andere Duitsland, Engeland, Polen, Tsjechië en Hongarije. Small Planet Airlines is in 2009 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een  luchtvaartmaatschappij met een vloot van 21 vliegtuigen en bijna 2 miljoen passagiers per jaar.

Meer bestemmingen
Neckermann zet groots in op deze samenwerking, aangezien er voor zomer 2017 flink uitgebreid gaat worden op een groot aantal Middellandse Zee bestemmingen. Mede hierdoor zal Neckermann een aantal nieuwe vliegbestemmingen lanceren vanaf Schiphol, waaronder Kroatië. Transavia blijft ongeveer 85% van de chartervluchten uitvoeren, Small Planet neemt de overige 15% voor haar rekening. De bestemmingen die vanaf Amsterdam aangeboden gaan worden in samenwerking met Small Planet Airlines zijn: Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Kreta, Kos, Rhodos, Kroatië (Split) en Mallorca.

Small Planet Airlines A320 (Wikimedia Commons, Maarten Visser)

Transavia blijft een belangrijke partner
“Neckermann heeft in Nederland reeds een jarenlange vruchtbare samenwerking met Transavia en benadrukt dat dit belangrijke partnership blijft bestaan. Ook dit jaar is samen met Transavia geïnvesteerd in productontwikkeling met de komst van nieuwe bestemmingen als Cómiso (Sicilië) en Costa de Almeria in Spanje. Small Planet Airlines zorgt echter voor een perfecte aanvulling op voornamelijk bestemmingen waar Neckermann behoefte heeft aan meer capaciteit en verdere productontwikkeling”, aldus Reinoud Koot, Commercieel Directeur Differentiated Products Neckermann.

Nederlandstalig personeel
Small Planet heeft ruim 500 medewerkers in dienst als vliegend personeel. De cabin crew is in 2015 volledig in nieuwe uniformen gestoken en op de vluchten, die voor Neckermann Nederland uitgevoerd worden vanaf Amsterdam, zal de crew altijd gedeeltelijk Nederlandstalig zijn.