woensdag 13 april 2016

TUIfly vanaf Groningen naar Gran Canaria


Met ingang van het winterseizoen gaat TUIfly twee keer per week naar Gran Canaria vliegen vanaf Groningen Airport. De vluchten worden uitgevoerd op woensdag en zondag en zijn inmiddels te boeken op de website van TUI.

Transavia vliegt sinds deze zomer nog maar één keer per week naar Gran Canaria. Volgens RTV Noord stopt Transavia ook deze vlucht, waardoor TUI de enige aanbieder op deze route wordt.


Eerder deze week liet TUI weten dat ze verwachten dat 2016 een recordjaar gaat worden voor vakanties naar Spanje. Toeristen kiezen voor dat land na de terreuraanslagen in Tunesië, Egypte en Turkije. Het reisconcern liet weten voor 26 miljoen euro aan extra overnachtingscapaciteit te hebben ingekocht in Spanje.

TUI vliegt vanaf Groningen ook twee keer per week naar Antalya. Deze vluchten worden alleen in de zomer uitgevoerd. Het is voor het eerst dat TUI vluchten gaat uitvoeren vanaf Groningen in het winterseizoen.

De luchthaven van Groningen laat weten dat naast de bestemmingen Gran Canaria, Gdansk en Londen er nog niets definitief is. Er wordt met diverse partijen gesproken over het uitvoeren van chartervluchten.