dinsdag 6 januari 2015

Boeing 747-400ERF maakt doorstart manoeuvre op Eelde

EELDE - Woensdagmiddag rond 13:00 maakt een Boeing 747-400 jumbojet een doorstart manoeuvre op luchthaven Eelde. Het is gebruikelijk dat een toestel na groot onderhoud een testvlucht maakt, Eelde wordt hiervoor regelmatig gebruikt. Maar dat er een vliegtuig langs komt van zo'n groot formaat en ook nog eens van een andere maatschappij dan KLM, is zeldzaam.

De PH-CKD is nu nog in het bezit van KLM Cargo, maar wordt al enige tijd geleased aan Martinair Cargo. Het toestel wordt binnenkort overgedragen aan het Russische Air Bridge Cargo en is daarom de laatste paar weken in groot onderhoud geweest. Het toestel heeft inmiddels haar nieuwe Air Bridge Cargo kleuren gekregen, bleek uit een foto die vanmiddag naar buiten kwam.

Morgen komt de wind uit het zuidwesten. Dat betekent dat het vliegtuig Eelde zal benaderen vanuit Glimmen en gaat 'landen' op baan 23. Het vluchtnummer is MPH1316. Je kunt het spektakel het beste bewonderen aan de kop van baan 23, bij de Burgemeester J.G. Legroweg. Volg Airportnieuws op Twitter om ook woensdag op de hoogte te blijven over de exacte aankomsttijd.