donderdag 14 juli 2016

Lijndienst Kopenhagen: Aansluitende Europese vluchten vanaf nu beschikbaar in Amadeus


De aansluitende Europese vluchten in Kopenhagen op de lijndienst uit Groningen zijn sinds vandaag beschikbaar in Amadeus, het grootste real-time computerreserveringssysteem van Europa. De meeste reisbureau's en reisagenten van bedrijven maken gebruik van dit systeem.  De intercontinentale verbindingen zijn nog niet beschikbaar.

Particulieren
Particulieren die een los ticket willen kopen of niet afhankelijk willen zijn van een reisbureau moeten nog even geduld hebben, want op de website van Scandinavian Airlines (SAS) zijn de vluchten nog niet ingeladen. Op sommige vergelijkingswebsites zijn de vluchten wel al te boeken, maar niet alle websites hanteren de juiste prijs.

Groningen Airport laat op Facebook weten dat het nog een tijdje kan duren voordat alle prijzen en vluchten correct in de boekingssystemen zijn geïmplementeerd: "Het gaat om veel verschillende vluchten en veel verschillende maatschappijen. De komende periode zullen steeds meer vluchten en tegen de juiste tarieven boekbaar worden. De vlucht van en naar Kopenhagen is al wel te boeken via de website van Nordica."

Prijzen
Nu de vluchten zijn ingeladen op Amadeus, worden de prijzen ook inzichtelijker. Zo blijkt dat een enkele reis naar de meeste Scandinavische, Baltische en Poolse bestemmingen ongeveer 130 tot 140 Euro kost. Enkele voorbeelden voor retourvluchten:

  • Groningen - Aalborg - Groningen €266
  • Groningen - Helsinki - Groningen €268
  • Groningen - Athene - Groningen €269
  • Groningen - Stockholm - Groningen €270
  • Groningen - Oslo - Groningen €274
  • Groningen - Reykjavik - Groningen €310
Het is mogelijk dat de vluchten nog goedkoper worden zodra er duidelijke prijsafspraken zijn gemaakt tussen de betrokken partijen.

Interieur van het Nordica toestel dat woensdag op Eelde was